top of page

Kunstzinnige ontwikkeling

Altijd lekker veel doen,

Al van kleins af aan ben ik opgegroeid in een creatieve omgeving, mijn grootmoeder maakt zelf kleding en gaf les aan dames om kleding te leren maken. Mijn ouders zijn ook beide creatief en wanneer ik als klein meisje wilde knutselen was allerlei materiaal altijd voor handen. Het werd nooit vervelend of rommelig gevonden als ik van alles in elkaar knutselde. Tijdens mijn tweede jaar van de middelbare school kwam uit de beroepskeuze test duidelijk naar voren dat ik een creatief beroep wilde gaan doen.

 

Om deze reden ben ik dan ook halverwege mijn middelbare school overgestapt naar het Design College te Rotterdam. Op het Desing College leerde ik met allerlei ontwerp programma’s werken zoals, photoshop, illustrator en het dtp plotten van stickers en posters. Ik had naast het werken op de computer ook het creatieve vak tekenen, maar ook handvaardigheid. Hierbij lag de nadruk meer op het werken met hout, metaal en andere materialen en machines heb ik daar geleerd. Vanuit het Design College maakte ik na het behalen van mijn diploma, de overstap naar het Grafisch Lyceum ook te Rotterdam. Hier koos ik in eerste instantie voor de richting GameArt maar ik miste het met echte materialen werken en stapte over op Art en Design. Tijdens mijn opleiding heb ik diverse werkstukken gemaakt. Waaronder een boom van ijzerdraad in een stolp voor een milieu project van de gemeente Rotterdam. Het werk is een tijd deel geweest van een expositie in het gemeentehuis van Rotterdam.

 

Ook maakte ik als opdrachten die mee telden voor mijn eindexamen een uitwerking van een bacterie, de Aeger. En later ook een triptiek waarin ik de innerlijke strijd van het overdenken weer gaf in runes. Om mijn werk uit te stallen maak ik ook graag zelf de bijpassende voet. Bij mijn eindwerkstuk had ik als onderdeel een herten schedel van gebrandschilderd glas en tiffany glas en ook hier heb ik zelf een voet bij gemaakt. De riverside tafel om mijn zelf gemaakte draad sieraden op uit te stallen en mijn schaal van gefused glas heb ik eveneens zelf gemaakt. Al deze stukken maakten onderdeel uit van mijn kunstzinnige ontwikkeling. Zo heeft mijn eindstage bij Atelier de Lampion er voor gezorgd dat ik ook graag met glas als medium werk. Ik heb mijzelf bewust breed ontwikkeld en wil dit blijven doen. Wanneer ik tijdens de opleiding voor Goudsmid te Schoonhoven aan het werk mag met edelmetalen en edelstenen zal ik dat ook graag combineren met materiaal als hout, papier, stof of zelfs beton. Durf buiten de gebaande paden te stappen…

 

Seraphstone-143.jpg
Seraphstone%20Logo_edited.png
bottom of page