top of page

Zelf ontworpen sieraden

Altijd eerst veel proberen,

Als klein meisje vond ik het al erg leuk om met knutselmateriaal en kralen sieraden te maken. Daarnaast ontwikkelde ik ook een fascinatie voor edelstenen. Halverwege mijn middelbare school maakte ik de overstap van het Farel College te Ridderkerk naar het Design College te Rotterdam omdat ik hier de richting Media en Sign kon volgen en er veel meer creatieve vakken gevraagd werden. Hier herontdekte ik de passie die ik heb om dingen te maken en daarbij kwam ook mijn voorliefde voor edelstenen en sieraden naar boven. Ik ben me vervolgens gaan verdiepen in het maken van sieraden met materialen als hout, beton en kunstharsen. En heb mijzelf deze vaardigheden eigen gemaakt.

 

Later wilde ik proberen of ik ook met koperdraad mooie creaties kon wikkelen rondom edelstenen of als patronen met het draad zelf als uitgangspunt. Deze vaardigheden heb ik gepresenteerd tijdens mijn eind expositie, op het Grafisch Lyceum te Rotterdam, als onderdeel van mijn afstudeer project. Nadat ik afstudeerde van het GLR te Rotterdam in december 2019 ben ik me verder gaan oriënteren wat ik nog wilde leren. Na een korte zoektocht ben ik tot de conclusie gekomen dat ik meer wil leren over het vervaardigen van sieraden en dan met name met gebruik van edelmaterialen, edelstenen, eventueel gecombineerd met kunsthars, hout beton of andere materialen.

AtelierSeraphstone-ExpoGLR-5_edited.jpg

Maar daar beschik ik nog niet alle technieken voor en ik ben van mening dat wanneer je iets maakt je vakkennis moet beschikken, al dan niet zelf aangeleerd of via een opleiding. De keuze voor de vakschool Goudsmid te Schoonhoven was een logisch gevolg.

 

Seraphstone%20Logo_edited.png
bottom of page