top of page

Atelier Seraphstone

20200221_101131.jpg

Ik ben Iris Grootenboer. Ik ben afgestudeerd op het Grafisch Lyceum te Rotterdam, daar volgde ik de opleiding mediavormgeving met als specialisatie Art & Design.

Op deze opleiding leerde ik vooral zelfstandig met nieuwe materialen en technieken werken. De vooropleiding die ik heb gedaan was Print media en Sign op het Rotterdam Designcollege. Tijdens die twee jaar heb ik DPT, Photoshop en Illustrator geleerd te beheersen.

Tijdens mijn opleiding werd mij al snel duidelijk, dat ik later met mijn handen wilde gaan werken. Zeker als het neer kwam op het leren van de oude ambachten. Zoals goud-, zilver-, edel-, en siersmid, meubelmaker en glazeniers werk. Deze interesses had ik al sinds af kleins af aan en deze is niet meer weg gegaan

Vooral stenen, sieraden of meubels die ik in mijn jeugd heb gekocht inspireerde mij, maar ook door plekken waar ik vaak kwam als kind. In Duitsland bezochten wij vaak gebieden in de buurt van de mijnen, dus hadden wij altijd veel edelsmeden in de buurt van de vakantie bestemmingen. Daar was ik altijd uren zoet. Of het zoeken naar edelstenen en mineralen of ander moois uit de natuur.

 

Deze invloeden zie je terug in mijn werk, daar komen veel natuurlijke materialen terug en gebruik ik abstracte samen met organische vormen. 

Door alle interesses in verschillende materialen en ambachten ben ik naast mijn studie en stages mijzelf diverse technieken aan gaan leren en heb ik mijn eigen bedrijf gestart genaamd; Seraphstone.

 

Mijn werk is zeer modern, industrieel, rustiek, en complex. Zelf houd ik er van om mijn materiaal te verkennen, hoe het op elkaar reageert en of hecht. Hierdoor werk ik graag met beton, giethars, variaties van metalen, hout, stenen en glas. Nieuwsgierigheid is mijn drive tot het maken van nieuwe dingen. Van het ontwerpen van het product tot het versturen naar de klant, doe ik met veel zorg en vakmanschap.

In mijn vrije tijd houd ik mij nog steeds af en toe bezig met media vormgeef/ designer opdrachten. Ondanks dat ik merk dat dit mij toch wat minder ligt, doe ik het wel nog steeds. Ik help er ook meteen mensen mee die er niet mee uit de voeten kunnen of advies nodig hebben, het helpen geeft mij dan de voldoening die ik zoek.  Voor kleine of startende bedrijven sta ik daarom ook altijd open.

Diploma's

VMBO

In 2016 afgestudeerd op Carré College te Rotterdam. Specialisatie: Printmedia & Sign 

MBO

In 2019 afgestudeerd op Grafisch Lyceum te Rotterdam Media Vormgeven. Specialisatie: Art & Design

Contact Me

Thanks for submitting!

Seraphstone%20Logo_edited.png
bottom of page